A Ganoderma

GANODERMA (LINGZHI)

 

Egy csodálatos gyógynövény

A Hagyományos Kínai Gyógyászatban évezredek óta megkülönböztetett tisztelet öveSikeres termesztészi a lingzhi-t. Már a legelső kínai gyógyszerkönyvben, Shennong gyógynövénykönyvében is a legmagasabb minőségű “gyógyszerek” közt szerepel, melyek még huzamosabb ideig történő fogyasztás esetén sem okoznak mérgezést és nincs semmilyen káros mellékhatásuk. Ugyanebben a műben 6 színváltozatát írják le, melyekről mára kiderült, hogy külön gombafajok.
A vörös színű lingzhi-t a pecsétviaszgombával (Ganoderma lucidum) azonosították, mely javítja az állóképességet, fokozza a szervezet öngyógyító képességét, segít abban, hogy megőrizzük egészségünket, és hosszú életet élhessünk.

 

Sikeres termesztésSikeres termesztés

A vadon növő Ganoderma nagyon ritka és nehéz begyűjteni. Ha valaki véletlenül rá is bukkan egy-egy példányra, a gomba hatóanyagtartalma legtöbbször már közel sem optimális, emiatt hatása nehezen kiszámítható. Mivel a vadon növő példányok gyűjtése esetleges, így az ebből készült termékek minőségének standardizálása szinte lehetetlen.
1970-ben a Kiotói Egyetem Élelmiszertudományi Kutató Intézetének egyik technikusa, Dr. Yukio Naoi sikeresen alkalmazta a “spóraszétválasztó termesztési módszert” a Ganoderma termesztésére. A módszert 1975-ben vezették be Ázsiában. Mivel a klíma és a talaj rendkívül kedvező, ez az eljárás mára széles körben elterjedt.

 

A ganoderma varázslatos hatásai:

A Ganoderma több mint ezer évig a misztériumok ködébe burkolózott. Az emberek csak annyit tudtak, hogy “a Ganoderma megőrzi a fiatalságot, és rendszeres fogyasztás esetén hosszú életet biztosít”, de a kínai alkimisták kivételével évszázadokig senki nem fogott tudományos kutatásba, hogy megállapítsa, miért is olyan hatékony.
Az 1960-as évek végétől kezdődően számos kutatást végeztek a világ minden pontján, melynek következtében – az együttműködő kórházak, egyetemek és gyógyszeripari vállalatok klinikai kísérleteinek segítségével – végre megfejtették kivételes hatékonyságának titkát.

A ganoderma fontos alkotóelemei:

 1. Szerves germánium (Ge): Akár másfélszeresére növeli a vér oxigénfelvevő képességét; javíthatja az emésztést, megelőzheti a szövetek elhalását. Dr. Kazuhiko Asai kutatásai szerint a Ganoderma 800-2000 milliomodrészben tartalmaz germániumot. Ez négy-hatszor annyi, mint amennyi a ginszengben (Panax ginseng) található.
 2. Poliszacharidok: Ezek az egyszerű cukrokból álló óriásmolekulák hatékonyan támogatják az immunrendszer optimális működését. Több gomba-poliszacharid esetében a kutatások tumorgátló hatást igazoltak. Japánban az 1970-es évek végétől törzskönyveztek gomba-poliszacharidokat tartalmazó gyógyszereket, melyeket azóta is a klinikai daganatterápia kiegészítéseként (adjuváns terápia) alkalmaznak.
 3. Keserű íz: A pecsétviaszgomba keserű ízéért első sorban a különböző triterpének felelősek. Minél magasabb egy gombafaj triterpén tartalma, az íze annál keserűbb. A Ganoderma triterpén vegyületei antivirális hatásúnak bizonyultak.

Ganoderma orvostudományi alapjai:

Dr. Shigeru Yuji klinikai kísérletei alapján a ganoderma a következő alapfunkcióinak köszönheti hatékonyságát.

 1. Csökkenti a vérben a koleszterin és a szabad zsírok mennyiségét.
 2. Csökkenti a vércukorszintet; visszaállítja a hasnyálmirigy működését.
 3. Csökkenti a vérben található lipidek számát, és stabilizálja a vörösvérsejtek membránjait.
 4. Mivel a ganoderma adenozint tartalmaz, csökkentheti a vérlemezkék felhalmozódását, bomlasztja a trombinokat és megakadályozza a trombózist.
 5. Javítja a mellékvesekéreg működését az endokrin-egyensúly fenntartása érdekében.
 6. Fokozza a szervezet természetes öngyógyító képességét, és lehetővé teszi, hogy a szervezet erős immunrendszert alakítson ki.
 7. Megakadályozza a szövetsejtek elhalását.
 8. Megakadályozza a szenilitást a szervezet fiatalosan tartásával.
 9. Csökkenti a túlérzékenység elleni szerek mellékhatásait.
 10. Megakadályozza a szervek degenerációját.
 11. Megakadályozza az antigének által okozott allergia kialakulását, mivel gátolja a hízósejtek hisztaminkibocsátását.
 12. Megelőzi és kezeli a rák kialakulását, és blokkolja a rákos sejtek anyagcseréjét.

A Ganoderma igazolt gyógyhatásai

A pecsétviaszgomba kiterjedt és kúraszerű alkalmazása

• A pecsétviaszgomba gyógygomba hatóanyagai csökkentik a vércukorszintet, visszaállítják a hasnyálmirigy működését.
• Csökkentheti a vérben található lipidek számát és stabilizálja a vörösvérsejtek membránjait.
• Mivel a Ganoderma lucidum gyógygomba adenosine-t tartalmaz, csökkentheti a vérlemezkék felhalmozódását, bomlasztja a thrombinokat, és megakadályozza a trombózist,
• Javítja a mellékvesék vesekérgének működését az endokrin egyensúly fenntartása érdekében,
• Fokozza a szervezet természetes gyógyító képességét, és lehetővé teszi, hogy a szervezet erős immunrendszert alakítson ki,
• Megakadályozza a szövetsejtek elhalását.
• A pecsétviaszgomba fogyasztása megakadályozza a szenilitást a szervezet fiatalosan tartásával.
• Csökkenti a túlérzékenység elleni szerek mellékhatásait.
• Megakadályozza a szervek degenerációjá.
• A Ganoderma lucidum gyógygomba egyes hatóanyagai megakadályozzák az antigének által okozott allergia kialakulását, mivel gátolják a hízósejtek hisztamin kibocsátását.
• Megelőzi és kezeli a rák kialakulását és blokkolja a rákos sejtek anyagcseréjét.
• Normalizál a szövetkárosodás megelőzése érdekében.
• Megakadályozza a rákos betegek embólia miatti hirtelen elhalálozását.
• Megakadályozza a trombózis kialakulását, bomlasztja a thrombinokat a környező szövetek falán és csökkenti a rák elleni gyógyszerek blokkolását, erősítve az ilyen szerek hatékonyságát.
• Csökkenti a rák által okozott fájdalmat a pecsétviaszgomba rendszeres fogyasztása.
• A Ganoderma lucidum gyógygomba hatóanyagai, az oxigenizált szterolok gátolják a koleszterin szintézisét, ezáltal a koleszterinszintet csökkentik.
• Epidemiológiai vizsgálatokban bizonyították, hogy a Ganoderma lucidum gombát fogyasztók esetében szignifikánsabb kisebb számban fordulnak elő daganatos betegségek.

Valóban igaz, hogy a ganoderma a modern betegségek ellenszere, és “univerzális orvosság” minden betegségre?

Yukio Naoi, Kiotói Egyetem Élelmiszeripari Tudományos Kutatóintézet

“A Ganoderma valóban univerzális orvosság?” Most ne a történelem során felbukkanó betegségekről beszéljünk, hanem a modern betegségekről. Hogy megtaláljuk a választ, tizenhárom éven keresztül újra és újra megvizsgáltuk a hatásait. Kielégítő eredményeket kaptunk.

Az első kérdés az, hogy a Ganoderma minden betegség esetén hatásos lehet-e. A válaszunk: “igen”, mert képes arra, hogy karbantartsa a modern ember egészségét. Egy kevésbé egészséges ember számára a Ganoderma az emberi test leggyengébb, legerőtlenebb részére is hatással van. Egy beteg ember esetében gyökerénél ragadja meg a problémát, és lehetővé teszi a felépülést.

A Ganoderma képes a kiegyensúlyozatlan szervezet megváltoztatására, és egészségessé teszi azt. Nincs eltérés az emberi fajok között, legyen az ősi vagy modern. A Ganoderma minden esetben ugyanazzal a hatással bír. Emberek a világ minden részéről azonos eredményeket tapasztalhatnak.

Ha egy beteg szervezete különösen jól reagál a Ganodermára, az olyan, mintha egy szabadalmaztatott gyógyszer a maximális hatást váltaná ki. Tény, hogy eddig senkinél nem tapasztaltak olyat, hogy negatív hatással lett volna a páciensre vagy esetleg elégtelen eredményt nyújtott volna.

 

DXN ganodermás termékei