Van valamilyen javaslata a pikkelysömörre a DXN termékkel? Külsőleg és belsőleg alkalmazandó terápiák is érdekelnek.
25 éves nő 14 éves kora óta az egész testét pikkelysömör borítja, és 18 éves korától kezdett fájdalmat érezni a végtagjaiban. Ezt követően pikkelysömör köszvényt diagnosztizáltak nála, és a hatalmas fájdalom enyhítésére szteroidokat kezdett szedni (Medrol és Metotreax). Egy év után csak azért hagyta abba a Medrol szedését, mert magasabb dózist kezdett szedni a Metrotreax-ból, de az orvosok azt mondták, hogy élete végéig szednie kell majd.
Válaszok:
Az orvostudományban a pikkelysömör egy krónikus autóimmun betegség, mely a népesség 2-3%-át érinti. Bár az orvostudomány nem ismer tartós gyógymódot, a horzsolások és fertőzések többféle gyógyszerrel letisztíthatók. Ez csak tüneti kezelés mely nem hatol le a probléma gyökeréig.
Az orvosoknak fogalmuk sincs, mi okozza a pikkelysömört. Modern társadalmunk általában savas jellegű élelmiszereket fogyaszt, mint a:
– cukor
– édességek
– kekszek
– chips-ek
– csokoládék
– tej / tejtermékek
– üdítőitalok
– zsírok és olajok
– cigaretta és alkohol
– gyógyszerészeti készítmények
– vegyszerek, növényvédő-szerek, tartósítószerek és
– feldolgozott élelmiszerek, stb.
Mindezeken felül a stressz hatására testünk különösen savassá válik. A savak a következőképpen hatnak szervezetünkre:
1. Testünk képes a pH egyensúly fenntartására. A normál pH érték 7.35- 7.45 között mozog, a sejtek ekkor működnek megfelelően. Ha a test túlságosan savas, a kalcium kioldódik a csontokból, hogy hígítsa a savtúltengést.
2. Hosszútávon azonban ez a mikro-véredények elzáródásához vezet.
3. Végül az immunrendszerre is hatással lesz. Az immunszervek a csontvelő, a csecsemőmirigy, a lép és a vakbél. A mikro keringés elzáródása megfosztja ezeket a területek a tápanyag- és oxigénellátástól, és így hatással van az immunrendszer működésére.
A pikkelysömör esetében, amikor felborul az immunrendszer egyensúlya, autoimmun betegség alakul ki. Ugyanakkor a pikkelysömörrel egy időben megjelenő horzsolások nem fertőzés jelei, hanem annak tünetei, hogy a sav a bőrön keresztül távozik. Ennek megfelelően a pikkelysömörben szenvedő személynek a következőt kell tennie:
1. Helyreállítani a szervezet savszintjét.
2. Helyreállítani az immunrendszert.
3. Normalizálni a sejteket, különösen a bőrsejteket.
4. Eltávolítani a savakat a szervezetből.
Tehát a pikkelysömörben szenvedő betegek, a gyógyszeres kezelés helyett, vagy a mellett elkezdhetik alap dózisban szedni a következő termékeket. (először visszatartom az RG-t, mivel az túl gyorsan méregteleníti a szervezetet, és a páciens bőr horzsolásai begyulladhatnak, ami megijesztheti a beteget, ez pedig teljesen szükségtelen. Ezért csak akkortól javaslom az RG-t, amikor a szervezet egyensúlya helyreállt):
Kezelési dózis: kezdjünk kicsi dózissal.
1.) GL
1. hét: napi 1 kapszula egy hétig
2. hét: napi 2 kapszula egy hétig
3. hét: napi 4 kapszula egy hétig
4. hét: napi 6 kapszula egy hétig
A fennmaradó hetekre tartsuk a napi 6 kapszulát.
2.) Cordyceps
1. hét: napi 1 tabletta egy hétig
2. hét: napi 2 tabletta egy hétig
3. hét: napi 3 tabletta egy hétig
4. hét: napi 4 tabletta egy hétig
A fennmaradó hetekre tartsuk a napi 4 tablettát.
3.) Spirulina
1. hét: napi 3 tabletta egy hétig
2. hét: napi 6 tabletta egy hétig
3. hét: napi 9 tabletta egy hétig
4. hét: napi 12 tabletta egy hétig
A fennmaradó hetekre tartsuk a napi 4 tablettát.
4.) Cordypine – hígítsuk fél vagy egy pohár vízzel
1. hét: napi 10 ml egy hétig
2. hét: napi 20 ml egy hétig
3. hét: napi 30 ml egy hétig
4. hét: napi 40 ml egy hétig
A fennmaradó hetekre tartsuk a napi 4 tablettát (elosztható 20 ml – napi 2 alkalom)
* Ha a savak detoxikációja során a bőrhorzsolások begyulladnak, csökkentsük minden termék dózisát, majd a reakció enyhülését követően fokozatosan emeljük meg ismét.
* Ezek a termékek életünk végéig szedhetők, minden mellékhatás nélkül.
Ami a későbbi kérdésben szereplő 25 éves lányt illeti, élete végéig gyógyszeres kezelésben fog részesülni, de DXN termékeket kellene szednie azért, nehogy a gyógyszerek mellékhatásokat okozzanak a májban és a vesékben.

A DXN ganoderma kávé lúgos vagy savas hatású?
Megerősítettem a választ CEO Dr. Limmel a DXN-től, õ PhD fokozattal rendelkezik holisztikus gyógyításban. Alapvetően a pH érték alapján nem állapítható meg egy élelmiszerről sem, hogy savas vagy lúgos kémhatású.
Minden kávé pH értéke 4,5 és 6,5 között mozog. Ha csak a pH érték alapján nézzük, akkor a kávé savas. De miután megittuk, eltávolítja a savakat és lúgossá teszi a szervezetet. Ugyanez a helyzet a lime-mal is. A lime pH értéke 2, ami elméletileg erősen savas. De ha elfogyasztjuk a lime-ot, megköti a savakat a szervezetben és lúgossá teszi azt. Ugyanez vonatkozik az ecetre is, a pH értéke 2, de fogyasztást követően leköti a savakat.
Hasonló példa lehet a hús is, pH értéke alapján lúgos, de fogyasztást követően erősen savassá válik.
Ezért a DXN ganoderma kávé semlegesíti a szervezet által felhalmozott savakat.

Várandós hölgyeknek szabad-e ganoderma kávét inni, milyen DXN terméket jó neki fogyasztani, mi mire jó?

Természetesen a terhes nők is ihatnak ganoderma kávét. Más számukra is fogyasztható DXN termékek: RG/GL, spirulina.
Terhesség alatt a nők a következő kockázatoknak vannak kitéve:
1. Méreganyagok juthatnak el a magzathoz. Például növényvédő szerek, nehézfémek, színező- és tartósítószerek. Bármelyik is legyen, káros hatással lehet a magzatra, és károsíthatja, pl: DNA, RNA, … az élete későbbi szakaszában rákot okozhat.
2. A gyenge immunrendszerű terhes nők ki vannak téve vírusos fertőzések veszélyének, melyek különféle szövődményekhez vezethetnek, mint pl.: a kanyaró és a bárányhimlő.
3. A számítógéppel dolgozó terhes nőket érő sugárzás okozhat DNA, RNA károsodást, amely gyermek későbbi életében rákhoz vezethet.
Akik az otthonukban különféle elektronikus háztartási készüléket üzemeltetnek, mint pl. a mikrohullámú sütő, tv, mobiltelefon, stb. szintén veszélyeztetik a magzatot.
Az RG és a GL semlegesítik a méreganyagokat, mielőtt azok elérhetnék a magzatot, és rendbe teszik a hormonháztartást, csökkentik a reggeli rosszullétet, meggyógyítják a sérült DNA, RNA-t, és biztosítják a magzat egészséges fejlődését, csökkentik a gyermekkori rák kialakulásának veszélyét.
A spirulina a legjobb étrend-kiegészítő kismamáknak a vitaminoktól kezdve a kalciumon és vason keresztül. Akik szedik, azoknak a gyermekeinél kisebb arányban fordul elő a csecsemőkori sárgaság.
A GL a túlzott vérzést is megakadályozza a terhesség alatt. A GL sok oxigént juttat a kisbabához. A GL egy másik fontos funkciója: Agyi tonik a baba számára. Ezáltal biztosíthatja, hogy intelligens gyermeke születik.
RG adagolás:
Terhes kismamák reggel és este 2-2 kapszulát szedjenek.
GL adagolás:
Reggel és este 6-6 kapszula.
Azonban ha az anya vérzéstől vagy fertőzésektől szenved, akkor akár 30 kapszulát is bevehet, nincs mellékhatása.
A spirulina adagolása:
Reggel és este 10-10 tabletta.

Bármely termék meg tudja-e gyógyítani a húsevõ baktérium fertõzést?

Ennek a betegnek először gyógyszeres kezelésben kell részt vennie, és antibiotikumot kell szednie a fertőzés legyőzésére.
Ugyanakkor párhuzamosan szedheti a GL kapszulát magas dózisban (napi 90-120), hogy erősítse az immunrendszerét. Cordypine-t (ananász enzim és cordycep) is szedjen, 30 ml-t 100 ml vízzel naponta kétszer, az immunrendszer erősítésére és a baktériumok szaporodásának megakadályozására.

Segít a ganoderma gerincsérv vagy más sérv esetén?

A sérv veleszületett betegség, melyet sebészeti úton kell kezelni. A beavatkozás előtt és után érdemes GL-t szedni a vérzékenység csökkentésére, és a sebek gyógyításának felgyorsítására.

Vírusos fertõzést lehet-e gyógyítani DXN termékekkel?

A vírusfertőzés nem kezelhető antibiotikumokkal. Erős immunrendszerre van szükségünk a fertőzés legyőzésére. Rengeteg vírusos esetet kezeltem eredményesen. Adjunk GL-t magas dózisban. Kétóránként 10 tablettát. A fertőzés súlyosságától függően ez felmehet 30-ra vagy 60-ra is.

Időskori látás problémák kezelhetők-e DXN termékekkel?

Az időskori látási problémák oka a mikro-keringési rendszer elzáródása, mely a látás romlásához vezet. A további romlás elkerülésére a beteg szedjen minimum napi 6 GL kapszulát. A kapszulák leoszthatók napi háromszor 2 kapszula adagokra. E mellett szedjen napi egy RG-t, hogy megakadályozza az erek elzáródását. Szedjen még 30 ml cordypine-t 100 ml vízzel, hogy csökkentse a vér sűrűségét, és javítsa a keringést a szem körül. Van tapasztalatom javulásról ilyen helyzetben.

Megakadályozható vagy gyógyítható-e a csontritkulás DXN termékekkel?

A csontritkulás kiváltó oka a szervezet túlsavasodása a túlzott állati fehérje fogyasztás, többek a között a tejfogyasztás miatt. Ha a szervezet túlságosan savas, a csontokból kiválik a kalcium, hogy semlegesítse a vér savasságát. A folyamatos kiválás csontritkuláshoz vezet. A megelőzés érdekében fogyasszunk kevesebb állati fehérjét. Helyettesítsük növényi alapú fehérjével. A DXN termékek a következő módon segíthetik a csontritkulás gyógyítását: RG/GL, cordypine semlegesítik a szervezet savasságát, a spirulina kalciumban gazdag és könnyen felszívódik.

Mi a javaslat különbözõ betegségek esetén a DXN termékek fogyasztására? Például mi a javaslat a DXN kávé fogyasztása mellett magas vérnyomás (150/100) és 2-es cukorbetegség esetén.

A magas vérnyomás és a cukorbetegség között nincs kapcsolat. Az állati fehérjék túlzott fogyasztása savasítja a szervezetet, és így az apró vérerek elzáródásához vezet. Előbb-utóbb felborítja a sejtek és a szervezet egyensúlyát.
Bár mindkét betegség kezelhető életfogytig tartó gyógyszerszedéssel, de az erek elzáródása ennek ellenére tovább fokozódhat. Ezért a magas vérnyomástól szenvedőknél kialakulhatnak olyan komplikációk, mint a szívroham, veseelégtelenség, a cukros betegeknél pedig a láb elüszkösödése, vakság, stb. Ha az erek problémája nem oldódik meg, a szervezet túlsavasodik, oxigénhiány léphet fel, a méreganyagok felhalmozódnak a szervezetben, ideálissá válik a környezet a rák különféle típusainak kialakulására.
A DXN termékek ezért fontos szerepet játszanak, hiszen segítségükkel megakadályozhatók a komplikációk, és hosszútávon javíthatók a vérerek falának rugalmassága, és a szervezet funkcióinak egyensúlya.
Kezelési javaslatok:
1. RG/GL 1-1 naponta az első héten; 2-2 naponta a második héten; 4-4 naponta a harmadik héten; 6-6 naponta a negyedik héten, és azt követően egész életükben.
2. A Cordycep elengedhetetlen az ilyen beteg számára a vese- és szívproblémák elkerülése miatt. Napi kétszer 2 tabletta.
3. A Cordypine csökkenti az erek gyulladását, hígítja a vért, csökkenti a savasságot és normalizálja a sejtfunkciókat.
4. Csökkentsük az állati protein bevitelét, és szedjünk spirulinát táplálék kiegészítőként, mely lúgosít.

A fenti termékek célja, hogy javítsák a szervezet állapotát az alábbiakban:
1. Javítsák a vérkeringést.
2. Erősítsék az immunfunkciókat.
3. Növeljék a véroxigén szintet.
4. Egyensúlyba hozza a szervezet pH értékét.
5. Normalizálja a sejtfunkciókat… végül a szervezeti funkciókat is.
Megfelelő alkalmazás esetén a magas vérnyomástól és cukorbetegségtől szenvedő betegeknél nem alakulnak majd ki a veszélyes komplikációk és képesek lesznek minőségi életet élni.

Allergia esetén mely termékek és milyen mennyiség fogyasztandók? Asztma esetén milyen terápia javasolt?

Az allergiás tünetek és az asztma is az immunrendszer egyensúlyának felborulására vezethető vissza. Ha idegen test kerül a szervezetbe, az aktiválja a természetese védekezési rendszerünket. Antitesteket bocsátunk ki. Ezek megtalálják és semlegesítik a behatolókat. Normál esetben az antitestek száma a veszély nagyságával arányos. Az allergia akkor következik be, ha a túl sok antitest nem csak az idegent támadja, hanem saját szöveteinket is. Az antitestek itt már mérgező anyagként működnek, melyek roncsolják a szervezetet.
A ganoderma normalizálhatja az allergiás reakciókat. A fiam, aki 24 éves, 5 éves kora óta szenvedett asztma miatt. Nehézségeket okozott neki az iskola alatt, és a stressz minden esetben kiváltotta az asztmáját. 2001-ben kezdte szedni az RG/GL-t, és azóta teljesen jól van, gond nélkül megszerezte egyetemi diplomáját.
Az allergiás vagy asztmás betegeknél mindig alacsony dózissal indítsunk, mert nincs egyensúlyban az immunrendszerük, és például ha zihálva vesz levegőt, akkor ez felerősödhet a kezelés alatt. Ez ugyan nem káros, de ne ijesszük meg őket feleslegesen. E mellett a kezelés mellett nyugodtan folyamodhatnak gyógyszeres kezeléshez is, de érdemes a terápiát mielőbb megkezdeni.

Kezelés: kifejezetten asztmás betegeknek
csak GL
1. Napi 1 GL az első héten.
2. Napi 2 GL a második héten.
3. Napi 4 GL a harmadik héten.
4. Napi 6 GL a negyedik héten.
Tartsuk ezt a dózist hosszútávon.
Cordycep
1. Napi egy kapszula az első héten.
2. Napi 2 kapszula a második héten.
3. Napi 3 kapszula a harmadik héten.
4. Napi 4 kapszula a negyedik héten.
Tartsuk ezt a dózist hosszútávon.
RG
Ha a páciensnek nincs semmilyen tünete vagy akkut rohama, akkor kezdjen napi 1 RG-vel az elsõ héten. Ha jól tolerálja, akkor emelje napi 2-re az adagot a második héten és ezt tartsa hosszútávon. Azonban ha a beteg rosszul reagál az RG-re, akkor csökkentsük fél kapszulára az adagot, és a beteg használjon Ventolint a légzési problémák enyhítésére. Később, ha már jobban van, emelhetjük az adagot.

A reishi gomba a rák ellen

A tokiói Nemzeti Rákkutató Intézet egereken végzett kutatásai sok bíztató eredményt nyújtottak. A rosszindulatú rákos megbetegedések 50%-a teljesen eltűnt 10 napos intenzív magas koncentrációjú (200 mg/kg/nap) reishi adagolása után. Kisebb adagok lefékezték a rák terjedését az esetek 100%-ánál. Semmilyen káros mellékhatás nem volt megfigyelve.
A japán, kínai, koreai tudósok eddig arra a kérdésre keresték a választ, hogy vajon az embereken végzett kísérletek is bizonyítani fogják-e ezeket az eredményeket. II. Kosai Matsumotto 1979-ben kiadta az első reishiről szóló könyvét angol nyelven “The Mysterious Reishi Mushroom” címen. Az ő kutatásai válaszra találtak Nyugaton is. A legismertebb szakértője ennek a területnek azonban Dr. Fukumi Morishige. 30 éve tartó kutatásai során a reishi rákos betegekre gyakorolt hatásait vizsgálja. Ezeknek a kutatásoknak az alapján a japán kormány hivatalosan gyógyeszköznek ismerte el a reishit.
Még abban az esetben sem, ha az egyes jelentések a rákból való teljes felépülést támasztották alá, lehet a reishit a rák elleni harc csodatévő eszközének titulálni. Használatát a kemoterápia mellett kiegészítő gyógyszerként ajánlják. A reishi a rákmegelőzésben nagyon bevált. Dr. Morishige eredményeinek alapos áttanulmányozása bíztató jeleket ad.
Dr. Morishige ismert orvos és sebész az amerikai Linus Pauling Tudományi és Orvostudományi Intézet tiszteletbeli tagja. Több évtizede szívspecialista és a C-vitamin kutatás aktív résztvevője. A betegeinek az operáció után magas vitamin adagokat adott és megállapította, hogy jobban beforrtak a sebeik. A Nobel-díjas Linus Paulinggal való találkozása arra ösztönözte Dr. Morishige-t, hogy vizsgálja a C-vitamin hatását a rákbetegekre. E tevékenysége során sok gyógyíthatatlan beteggel szembesült. Egy beteg hölggyel való találkozása teljesen megváltoztatta e kutatásbeli érdeklődését. “1986 júniusában egy 39 éves hölgy jött el hozzá. Tüdőrákja volt mellrák metasztázissal. Sok kórházban nem vállalták őt műteni. Gyógyíthatatlan esetként engedték el. A férje otthon reishi teát adott neki.
A reishi pozitív hatásairól már korábban is hallottam betegeimtől”, hangsúlyozza Dr. Morishige. “Mivel orvos vagyok, a szerény hatást bizonyos krónikus betegségeknél lehetségesnek tartottam, de a rák esetében arra gondoltam, túlzás.”

A beteg hölgy kivizsgálása során hat hónap elteltével több volt, mint meglepett. A daganat a mellekben teljesen eltűnt. Valakinek, aki már a temetésére készülődik és a halált várja, hihetetlen az új remény felkeltése -gondolja a tudós. A Röntgen-felvétel sokkal jobb eredményt mutatott mint hat hónappal előtte, annak ellenére, hogy a daganat még mindig jelen volt, legalább nem növekedett. A hölgy más módszerrel nem volt kezelve. Biztos volt benne, hogy az eredmény a reishi gombának köszönhető. Naponta nagy adagban alkalmazta, kb. 4 g-ot.

Dr. Morishige érdeklődését egy másik eset is felkeltette. Egy öt éves kisfiú már születésétől fogva májrákban szenvedett. Az orvosa reménytelennek minősítette az esetét és leállította a kezelését. A kisfiút hazaengedték. Otthon a szülei reishivel kezelték. A kisfiú kilenc évesen került hozzám. Semmiféle betegséget nem diagnosztizáltam nála. A reishin kívül mással nem gyógyították. Egyértelmű, folytatja Dr. Morishige, hogy a reishi megérdemli további kutatása iránti érdeklődésünket.

A reishi gyógyító erejével való, inkább véletlenszerű, találkozások után Dr. Morishige hazai és külföldi tudósokkal hosszú időn át több száz beteget gyógyított. Különösen hatásosnak bizonyulnak az általános orvostudomány eszközeinek, a C-vitaminnal együtt, és a reishi alkalmazásának kombinált módszerei. A gyógyulás kizárólag reishi alkalmazásával -ezt hangsúlyozni kell- nem valószínű. A kizárólag csak reishin alapuló gyógyítás nem felelősségteljes megoldás. Az viszont igaz, hogy időközben sok beteg volt vele sikeresen meggyógyítva.
A reishi hatása a rákkal megtámadott szervezetre
A reishi hatással bír a daganatokkal szemben és stimulálja az immunrendszert, erősíti a test saját védekező mechanizmusait, csökkenti a fertőzés veszélyét, meghosszabbítja az életet, csökkenti a kemoterápia és a sugárzás mellékhatásait, mint a fáradtságot, étvágytalanságot és hajhullást fájdalomcsillapító hatása van, támogatja a regenerációt, javítja a fizikai állapotot csökkenti a metasztázisok kialakulásának veszélyét, javítja az életminőséget rákbetegségek megelőzésére szolgál.

Hogyan hat a reishi?
A reishi hatásmechanizmusa még nincs minden oldalról megvilágítva. A reishi és a reishihez hasonló gombák aktív anyagokként polyszacharidokat, összetett cukrokat tartalmaznak. Nagy molekulákról van szó, amelyek nagy számú építő cukorelemből tevődnek össze kör alakban. A béta-D-glukánok csoportjába tartoznak. Nagyságukból és magas molekulatömegükből adódóan (10 000 és 150 000 egység) a test számára csak nehezen felvehetőek. Ahhoz, hogy biológiailag hatásosak legyenek, a hosszú láncoknak rövidebb, kettő-hat cukoregységet tartalmazó, láncokra kell szétválniuk. Ezeket oligoszacharidoknak nevezzük. Döntő szerepe van ebben a folyamatban a C-vitaminnak, mint ahogy ezt Dr. Morishigének sikerült bizonyítania.
A reishi poly- és oligoszacharidjai növelik az immunrendszer sejtaktivitását, ami, ahogy az ismeretes, védi a szervezetet a testidegen részecskékkel, elsősorban a baktériumokkal és vírusokkal szemben. Ennek során a fehér vérsejtek (limfociták) különböző formái aktívak.

Az immunrendszer különböző stratégiákat dolgozott ki, hogy el tudjon bánni a testidegen részecskékkel, az ún. antigénekkel.
1. válaszként antitesteket (immunoglobulinokat) termel. A szervezet 5 immunoglobulin-csoportot (Ig) állít elő: IgG, IgA, IgD, IgE, IgM. A reishi alkalmazása után jelentős változás figyelhető meg az IgA, IgG és IgM csoportoknál. Ez azt bizonyítja, hogy a reishi aktivizálja az immunrendszert és növeli a test saját védőerőit. (Morishige)
2. ha a test sejtjeit vírusok, paraziták vagy rák támadja meg, a celluláris immunrendszer erre reagál: a T sejtek, ún. makrofágok, faló-, ill. ölő sejtek aktivizálódnak. Annak ellenére, hogy a makrofágok a ráksejtekkel összehasonlítva csupán 1/10 nagyságúak, az ő feladatuk megsemmisíteni ezeket a sejteket. Az egészséges szervezetben a T sejtek természetesen nincsenek működésben. A reishi polyszacharidjai aktiválják őket, ezzel segítenek a testnek, hogy saját magán segítsen.

A C-vitamin jelentősége
Azok a betegek, akik a reishit nagy adagokban fogyasztják, gyakran hasmenéstől szenvednek. A nehézségek jelentősen csökkenthetőek napi 10g C-vitamin alkalmazásával. Általánosságban úgy tűnik, hogy a C-vitamin erősíti a reishi hatását. A polyszacharidok nagyobb mértékben oligoszacharidokra bomlanak. Ez a bomlás növeli a hatóanyagok elérhetőségét a bioszisztémában. Dr. Morishige ezzel magyarázza a reishivel állatokon végzett kutatások során elért jobb eredményeket. Az ember utalva van arra, hogy vitamin-szükségletét a táplálékával fedezze (főként gyümölccsel és zöldséggel). Ezért érdemes a reishivel való gyógyítást kombinálni a C-vitamin szedésével.
A német élelmezési társaság ajánlása szerint a napi C-vitamin szükséglet 75 mg. Sok kutatási kísérlet azt bizonyítja, hogy a magasabb és nagyon magas C-vitamin adagok pozitív hatással bírnak. Ezen kívül az is ismeretes, hogy a C-vitamin az antioxidánsok csoportjába tartozik, amik elpusztítják a szabad gyököket. A szabad gyökök elősegítik a rák kialakulását. Ha az orvossal történt egyeztetés után sor kerül a C-vitamin adag növelésére, ezt napi többszöri kis adagban kell bevinni a szervezetbe.
Ha túl sok C-vitamin jut a szervezetbe, erős hasmenésre kerülhet sor. A hasmenés a rákbetegeknél nagyon nem kívánatos. Emellett a szervezet nem képes egyszerre nagy mennyiségű C-vitamint felvenni, és villámgyorsan kiválasztja azt.

Az adagolás kérdése
A rákbetegek többségénél az orvos ajánlása alapján naponta 2 x 10g reishi van adagolva. A különösen komoly eseteknél az adag 20 g-ra volt emelve. Ehhez hozzáadódik még 6 x 12g C-vitamin. Jó eredményeket értek el a tüdőrák, mellrák, bélrák, májrák, veserák, hasnyálmirigyrák, úgyszintén az agyrák operáció utáni reishivel és C-vitaminnal történő kezelése során. Megelőző jellegű adagolás esetében már nagyon alacsony koncentrációban is hatásos.

Rákmegelőzés reishivel
A legjobb védekezési módszer rák ellen a saját immunrendszer megerősítése. Dr. Morishige meg van győződve arról, hogy manapság a legjobb prevenció a reishi alkalmazása, és a figyelmet az elmúlt évtizedekben gyűjtött tapasztalataira irányítja. Éppen a rákbetegségeknél fontos a betegség korai szakaszban történő felismerése, ami nagymértékben növeli a gyógyíthatóságot. Az időben történő felismerést azonban nehezen lehet bebiztosítani, még azokban az esetekbe is, amikor a kivizsgálások havonta ismétlődnek. A karcinóm nehezen diagnosztizálható. Dr. Morishige példaként említi, hogy a gyomorban lévő karcinómok 25%-át nem lehet a kezdeti stádiumban megkülönböztetni. A megelőzés ebből kifolyólag jobb, mint a kezelés. Mivel a reishi kivonatának nincsen semmiféle káros mellékhatása, preventív jelleggel egészséges embereknek is kellene használniuk. Az egyedüli hiányossága a gombának enyhén keserű ízében rejlik. A reishi hatásos eszköz a betegség megelőzésében és védelmet nyújt a betegségbe való visszaesés ellen is azoknál a betegeknél akik már kigyógyultak a rákból.

Esettanulmányok
Dr. Morishige tanulmányaiban az egyes eseteket példaként írja le:
1. Agydaganatos beteg 2 hónap elteltével tért magához:
Több mint 70 évesen elvesztette eszméletét egy 5 cm nagyságú agydaganat miatt. Az operáció sikertelen volt. Napi 6g reishi adagolása után a daganat 1 cm-re való összezsugorodása volt megfigyelhető. A páciens magához tért tovább élhetett a családjával.

2. Egy mellrákos hölgy felépült betegségéből:
A páciens fejtől lefelé már mozgásképtelen volt, mivel a csontrendszerében metasztázisok alakultak ki. Elviselhetetlen fájdalmai voltak. Nagyon nagy dózisú reishi adagolásával (9-20g) 2 hónap elteltével elmúltak a fájdalmai. Amint újra elkezdett járni, kiengedték a kórházból.

3. Gyomorrák, ami már a májat is megtámadta 6 hónap elteltével visszahúzódott.
Amikor a daganat a kezelés után már csak egy centiméteres volt a számítógépes tomográfiai szakorvos arra gondolt, hiba történhetett a felvétel készítése közben. A páciens felépült és egészségi állapota jelentősen javult.

4. A hasnyálmirigy-rákos páciens újra járni tud:
A 60 éves férfi rossz állapotban volt, és úgy gondolták már csak rövid ideig fog élni. Naponta intravénásan volt neki adagolva 9g reishi és 30g C-vitamin. A páciens meggyógyult és teljesen tünetmentessé vált. Hazamehetett és folytatja a kúrát napi 5g reishivel. A kórházba kéthetente jár kivizsgálásra.

Mi a reishi egy farmakológus szemével?

A reishi gomba egy nagy hatású növényi preparátum, ami a benne található anyagoknak, foként a polyszacharidoknak, triterpéneknek és a szerves germániumnak köszönhetően láthatóan erősen hat az immunrendszerre. A titok, ami e mögött rejlik, hogy a gombának köszönhetően a szervezet az összes lehetséges veszélyhelyzetre fel van készülve.

Hogyan képzelje el egy laikus ember a gombának a test immunrendszerére gyakorolt hatásmechanizmusát?

Az immunrendszer egy komplex egységet alkot, úgy kell elképzelni mint sok különböző regulációs terület állandó egymásra hatását. Az, hogy milyen helyet foglalnak el és milyen az együttműködés az egyes regulációs központok között, pontosan nem ismert. Sok teória és kísérlet létezik ezt illetően. A reishi sok olyan anyagot tartalmaz, melyeket a tudósoknak még nem sikerült identifikálni. Egy laikusnak ez a tény furcsa lehet ennyi analitikus lehetőség mellett, mégsem meglepő. A paradicsomban kb. 100 másodlagos anyag található, melyek még hatásaik tanulmányokkal való alátámasztására várnak. Nagyon fontos ezeknek az anyagoknak a kölcsönös együtthatása. Nem lenne szabad elkülöníteni egyetlen anyagot sem közülük és azt állítani róla, hogy az az értékes hatású. Úgy, ahogy az immunrendszer is több regulációs körzetből áll, a hatékony anyagok is együttesen fejtik ki hatásukat.
Az emberek milyen csoportjának és milyen mennyiségben ajánlott a reishi szedése?
A legfontosabb, hogy annak az embernek, aki használja vagy tervében van szedni a reishit működő immunrendszere legyen, mert csupán a működő immunrendszert lehet stimulálni. Ha az immunrendszer teljesen fel van borulva, abban az esetben nincs mit stimulálni. A kérdés második részéhez: a legnagyobb hatás akkor érhető el, ha reggel és este 1-1 kapszula reishit szedünk.

Milyen hosszú ideig ajánlott a szedése?
A legjobb a reishi készítményeket naponta huzamos ideig szedni. Ez megegyezik a gomba hagyományos kínai orvoslásban elfoglalt helyének. Ez a gomba nemcsak hogy beletartozik a kínaiak által számon tartott gyógynövények 3 kategóriájának legmagasabbikába, annak élén foglal helyet. Az ebbe a csoportba tartozó gyógyeszközökről azt lehet tudni, hogy kiváló gyógyhatással rendelkeznek, és még hosszútávú használatuk sem mutat semmilyen mellékhatást.

A reishi ezek szerint az immunrendszer hosszútávú támasza?
Öregedésünk folyamata nagyon szorosan összefügg az immunrendszerrel és az anyagcsere-folyamatokkal. Mérlegelnünk kellene, mit tehetnénk immunrendszerünk jó kondíciója érdekében, valamint annak érdekében, hogyan stimulálhatnánk védekező rendszerünket. Egy másodperc alatt rengeteg folyamat játszódik le szervezetünkben, melyekről nem is tudunk, mivel szervezetünk ezeket a folyamatokat különféle anyagokkal és enzimekkel maga irányítja. A reishi ösztönzi az összes enzimeken keresztül lejátszódó folyamatot, így pl. a légzést, emésztést, energiafolyamatot. Ezzel magyarázható, hogy a reishi segítségével megszűnik a hegyi betegség, vagy hogy javul az oxigénellátás és az oxigénfelhasználás.
A gomba húsa szénhidrátokat, aminosavakat, zsírokat, vitaminokat, alkaloidokat, adenozint, valamint olyan ásványi anyagokat tartalmaz, mint a magnézium, kalcium, cink, mangán, vas, réz és a germánium. A reishi összes hatóanyaga még távolról sincs analizálva és kikutatva. A gomba nagy erejű biológiai bomba nagymennyiségű gyógyhatású anyaggal. A legfontosabbakat röviden bemutatjuk. A lista, amint már említettük nem teljes, ezekkel az anyagokkal azonban már klinikai kísérletek folytak melyek során bebizonyosodott erős gyógyító hatásuk. Különösen hatékony elsősorban a polyszacharidok és a triterpének csoportja.
A polyszacharidok szénhidrátok, mint pl. a keményítő és a cellulóz. Kínai kutatók felfedezték, hogy a polyszacharidok része olyan polyszacharidokból áll, melyek az aminosavakra kötődnek és alacsony a molekulatömegük. Ezek az anyagok serkentik a makrofágok (falósejtek) aktivitását az immunrendszerben. A ganoderma polyszacharidoknál több esetben is bizonyítva volt a daganatképzés meggátolása és az immunrendszer stabilizálása.
Továbbá a reishiben megtalálható a bioaktív polyszacharidok leghatékonyabb formája amit eddig gyógynövényben sikerült felfedezni.
A természetben elõforduló triterpének ciklikus szénhidrát vegyületek, részlegesen magas biológiai aktivitással, melyekhez tartozik a ganodermasav, a ganolucidsav és a liucidémasav. A triterpénekrol tudni lehet, hogy csökkentik a vérnyomást, valamint antiallergikus hatásúak. A reishi gazdag forrása a keseru triterpéneknek, melyek keserű íze összefügg terápiás hatásaikkal. A C ganodermasav mutatkozik a legaktívabb antiallergénnek, őt követi az A és D ganodermasav. A B ganodermasav a legkevésbé aktív, bár neki és a D változatnak is vérnyomáscsökkento hatása van. A ganodermasavak pontos hatásmechanizmusa még nincs teljesen megfejtve. Az A és a D gátolja a hisztamin felszabadulását, a T – Z daganatellenes tulajdonságokat mutatnak a hepatomikus sejtekben.
Az adenozin (RNA származék) gátolja a trombociták agregációját (vérlemezkék csoportosulása), A periférikus erek tágítására szolgál, és általánosan hat a vegetatív idegrendszerre, amely együtt felelős a reishi gyógyító és megelőző hatásáért migrén, valamint a koronáris és periférikus erek vérellátásának hiányossága esetén.

A reishi kivonat farmakológiai hatásai:
analgetikus – fájdalomcsökkentõ – antiallergikus
bronchitisz-kialakulást gátló; a bronchiális gyulladáscsökkentő endotel sejtek regenerációját segíti elõ
antibakteriális – sztafilokokkusz, sztreptokokkusz és bakteriális pneumónia esetén (bakteriális tüdőgyulladás)
antioxidáns – a szabad gyököket eliminálja
antitumorális – daganatok ellen hat
antivirális – az interferonok termelődését segíti elő
antihipertenzív – csökkenti a vérnyomást
csökkenti a koleszetrint – mérsékelt hatás a trigliceridekre
kardiotonikus – növeli a szívizom anyagcseréjét és javítja a hemodinamikát (véráramot) a koronáris erekben
centrális nyugtató és periférikus anticholinergikum (anticholinergikus=az acetilcholin hatását növelő, mely csökkenti a vérnyomást az erek tágításával, szűkíti a bronchot és a bélrendszeri nyomást növeli) – az autonóm idegrendszerre; csökkenti a koffein hatását és ellazítja az izmokat. antitusszív (mérsékli a köhögést) – felszakítja a váladékot és a mérgektől védi a májat, immunomoduláló, növeli a sejtosztódást a csontvelőben, javítja az adrenokortikális funkciót (a mellékvese funkcióját regulálja) véd az ionizáló sugárzás ellen – a sugárzás előtt és után.

Ganoderma használati útmutató

1. Adagolási útmutató
Az egészség megőrzésére: kezdeti időszak (első tizenöt nap), vegyünk be egy kapszulát reggeli, és egyet lefekvés előtt. A tizenötödik napot követően napi egy kapszula elég. (alkalmanként egy kapszula) A reumás, légcsőhuruttal vagy fájdalommal küszködő páciens naponta kétszer, reggeli és vacsora előtt szedje, amíg a tünetek meg nem szűnnek. Ezt követően elég a napi egy kapszula. Fájdalom esetén bármikor szedhető. (alkalmanként egy kapszula) A komoly betegségben, hepatitiszben, rákban, cukorbajban, szélhűdésben, szenvedő páciensek naponta több mint három alkalommal szedjék, alkalmanként 1-2 kapszulát. Ha szükséges, az 1-2 kapszula napi 4-5 alkalommal is szedhető. Mivel sok embernek érzékeny a gyomra, az első üveggel jobb étkezés után elfogyasztani. Az első üveg után a többit étkezések előtt 30 perccel vegyük be.

2. Figyelmeztetés
A Ganoderma természetes táplálék, mely más gyógyszerekkel együtt is fogyasztható.
A reggeli dózis után egy lassú kocogás vagy erős séta javasolt a szervezet bemelegítésére. Lélegezzünk mélyeket, hogy friss levegőhöz jussunk és több oxigént juttassunk a szervezetünkbe, javítva a keringést és az anyagcserét.
Ürítsen székletet naponta egy alkalommal. Kerüljük az állati zsiradékban gazdag, a szárított, sós és konzerv élelmiszereket, ne fogyasszunk koffeint és fűszeres ételeket.

3. Hatások
A Ganoderma szedését követően néhányan ellenhatásokat tapasztalhatnak, különösen a kezelés kezdeti időszakában. Esetleg szédülhetnek, elgyengülhetnek, gyakori vizelési és székelési ingert tapasztalhatnak. Ez normális jelenség, és azt jelzi, hogy megindultak a pozitív folyamatok, a tárolt méreganyagok kioldódnak és kilökődnek a szervezetből. A cukorbajos betegek sok cukrot veszíthetnek, a reumás betegek átmenetileg erősebb fájdalmat tapasztalhatnak. Ez a jelenség csupán a szervezet normális, funkcionális alkalmazkodása. Semmire nem utal a Ganoderma hatékonyságán kívül. A páciensek egyéni fizikai állapotától függően pár napon belül megszűnnek ezek a tünetek. Mivel a Ganoderma természeti orvosság, más nyugati gyógyszerekkel együttesen is alkalmazható. Nem csak hogy nincs semmilyen mellékhatás, de még a nyugati gyógyszerek mellékhatásait is csökkentheti.
Az ellenhatások: (kínai gyógyászati kifejezés: a tünetek romlanak, mielőtt javulni kezdenek. mert először a betegség kiváltó oka szűnik meg.) A Ganoderma szedésének megkezdésétől számított harmadik napot követően egyes esetekben enyhe ellenhatások tapasztalhatók. Ez nem mellékhatás. Kérjük, folytassa a szedését. Ez csak a hatékonyságát igazolja, és az ellenhatások egyénenként eltérőek lehetnek. Nem mindenki tapasztal ellenhatást, mivel ez a szervezetben semlegesítésre kerülő méreganyagok mennyiségétől függ.
Általánosan elmondható, hogy akinek túlérzékeny a szervezete, vagy nagy mennyiségben szed vegyi anyagokból készült gyógyszereket, könnyen tapasztalhat ilyen tüneteket. Esetenként előfordulhat csalánkiütés az arcon vagy más bőrfelületen, akár a szájban is. Szintén tapasztalható ödéma, hasmenés, gyomorfájdalom, láz, fülzúgás, vérnyomás ingadozás és fokozódó váladéktermelés. Ezek nem mellékhatások. Aggodalomra semmi ok. Folytassuk a szedését, a tünetek enyhülni fognak és hamarosan megszűnnek. A gyógynövény-alapú orvosságok vagy táplálkozási terápiák alkalmazásából eredő egyes jelenségeket a szerek mellékhatásának tartják. Valójában azonban amikor ezek a tünetek jelentkeznek, a beteg fokozatosan meg fog gyógyulni. Valaki így fogalmazta meg: Ellenhatású reakció nélkül nincs gyógyulás! A felszabaduló méreganyagok kiürülése okozza ezeket így a méregtelenítés jelei ezek.

ELLENHATÁSÚ REAKCIÓ – ÁTALAKULÁS POZITÍV REAKCIÓVÁ

Amikor egy savas állapotú test lúgossá válik, a méreganyagok távoznak a szervezetből. Ez abban a pillanatban különböző hatású reakciókat válthat ki, jellemzően 3-10 napon belül. A tünetek személyenként változnak, van, akinél csak enyhék, míg a másik betegnél egész súlyosak is lehetnek. Az állóképességtől függ. Amikor a tünetek megszűnnek, a páciens komfortos, energetikus állapotba kerülhet.
Ha a szervezet savas állapotú, a vér zavaros. Betegségek jelennek meg a különböző szervekben. Gondoskodjunk róla, hogy szervezetünk ne váljon savas állapotúvá.

Ha a reakció súlyos, a következő tünetek jelenhetnek meg:
Savas állapot: Nagyon aluszékony, nap közben is. Szomjas, kiszáradt a száj. Éjszakai vizelés, a gázok távozását követően.

A következő betegségek esetén az alábbi reakciók csak rövid időtartamra jelentkezhetnek:

a. magas vérnyomás: fejünket nehéznek érezhetjük 1-2 héten keresztül.
b. vérszegénység: nőknél orrvérzés.
c. gyomorbántalmak: mellkasi forróság, rossz étvágy.
d. gyomorfekély: fájdalom.
e. gyomorsüllyedés: a páciens gyomrát nehéznek érzi, csuklik.
f. bélbántalom: hasmenés.
g. májbetegség: csuklás, hányás.
h. májzsugorodás: véres széklet.
i. vesebaj: hirtelen lezuhanhat a fehérjeszint, enyhe arci ödéma.
j. cukorbaj: vércukorszint emelkedhet, enyhe ödéma a kezeken és lábakon.
k. aranyér: esetenként vérzés tapasztalható.

AZ ELLENHATÁSÚ REAKCIÓ ELŐFORDULÁSA

Tízből kilenc beteg tapasztalhat ilyen reakciót. Azok a betegek, akik ilyet tapasztalnak, gyorsabb eredményekre számíthatnak a Ganoderma segítségével. Akik nem tapasztalnak ilyet, azoknak a szervezete csak lassan épül majd fel.
A reakció időtartama: az enyhe reakciók 2-5 napig, a komolyak 7-30 napig tarthatnak.
Ha a reakció súlyos, csökkentsük a dózist, vagy keressük fel orvosunkat, hogy megszüntesse a tünetet, azután folytassuk a szedését addig, amíg a reakció el nem múlik.
Néhányan a Ganoderma kezelés megkezdését követően 3-10 nap múlva tapasztalják a reakciót. Egyes esetekben a reakció 2-3 hónap múlva jelentkezik. A reakció nem csak egyszeri jelenség, kivéve azt az esetet, ha a beteg már teljesen meggyógyult.
Mi az oka, ha a Ganoderma nem jár semmilyen hatással: Általában egy üveg elfogyasztása után már érezhetők a hatások. Ha folyamatosan szedjük, javítani fogja egészségi állapotunkat. Azonban előfordulhat, hogy egyes emberek nem tapasztalnak semmilyen hatást. Az okok az alábbiak lehetnek:
1. Nem a megfelelő időben került fogyasztásra, vagy nem tartotta be a javasolt adagolást.
2. Abbahagyta a szedését, amikor az ellenhatású reakciók megjelentek.
3. A diéta, testmozgás és életstílus nem harmonizált.
4. A betegség túl régóta tart, vagy túl sok vegyi alapanyagú gyógyszert szedett. A szervezetben felgyülemlett méreganyagok nem távolíthatók el teljesen.
5. A betegség súlyossága hullámzik a kezelés megkezdése óta. A betegek elveszítik bizalmukat, ezért abbahagyják a szedését. Ha a betegség nem múlt el teljesen, előfordulhat egy oszcilláló jelenség, de a fájdalom apránként enyhülhet. Folytassa a szedését.
Fiziológia okok. Fogadja el a szedés felfüggesztését javasló tanácsot.
FONTOS: A fenti tanulmány tartalmát különböző országokban végzett kutatási tanulmányokra alapoztuk. Ezek a kutatási eredmények alátámasztják azt a tényt, hogy a Ganoderma az egészséges táplálkozás része.

Fontos a megfelelő pH érték fenntartása a szervezetben!

A savas állapot oxigénhiány kialakulásához vezet. Mindenki tudja, hogy az oxigén az élethez elengedhetetlen fontosságú anyag. Az is nyilvánvaló, hogy az oxigénhiány károsan hat az emberi szervezetre. A test sejtjei szoros kapcsolatban állnak az oxigénellátással. Ha az oxigén nem elég, akkor a sejtek degenerálódnak. Ha pedig ez történik, az könnyen rák kialakulásához vezet.

Milyen tényezők válthatnak ki oxigénhiányt?
Először is egyes élelmiszerek. Fogyasztás után az anyagcsere folyamatok közben a táplálék egy része savas anyagokká alakul. Ha valaki csak adott típusú élelmiszereket fogyaszt, a szerveztében túltengnek a savak, mert felborul a savak és lúgok egyensúlyi állapota. Így könnyű megbetegedni. Ezt az orvostudomány is elismeri.
Márpedig táplálkozásunk a helyes 1 rész savas 4 rész lúgos étel helyett gyakran ennek a fordítottja. Ha a vér savas, túl sok pozitív hidrogéniont tartalmaz. A hidrogén- és oxigénionok vízzé alakulnak. Ezért alakulhat ki oxigénhiány a szervezetben. Tehát mindenképpen el kell kerülnünk a savas állapot kialakulását. Ezen kívül a mentális állapot is okozhat oxigénhiányt. Amikor a test ideges és a mentális állapot instabil, a hormon-kiválasztási egyensúly felborul, a vér savassá válik, ez pedig oxigénhiányhoz és betegséghez vezet.