Menedékházak gyártásába kezd az IKEA

Cimkék: Better Shelter, ENSZ, IKEA, menedékház, mobilház, Szíria, szíriai háború, szíriai polgárháború

Az IKEAA kínaiak vásárlás helyett inkább aludni járnak az IKEA-ba.  svéd bútorgyártó-cég kereskedelmi forgalomba hozza azokat a speciális mobilházakat, amiket majd menedéktáborokban lehet használni, miután sikeresen tesztelték etiópiai, libanoni és iraki menekültekÜzenetek a kétmilliós pokolból. között. A Jobb Menedék (Better Shelter) nevű program keretében azIKEA által kitalált összeszerelhető menedék építmények akár három évig biztonságos lakhelyet biztosítanak a rászorulóknak. Ez hatszor annyi, mint az eddig használt menedékek.

IKEA menedékház

Az arab országokban zajló fegyveres konfliktusok miatt az ENSZ-nek égető szüksége van az új technológiára, mivel csak a szíriai harcoknak köszönhetően négymillió ember maradt fedél nélkül. Az IKEA menedékházai 17,5 négyzetméteresek és összesen öten tudnak aludni benne. Napenergiával szolgáltatnak áramot a beépített lámpának és USB-csatlakozónak. Mivel Ikea-termékről van szó, nem meglepő, hogy egy ilyen ház elfér egy nagy papírdobozban, és mindössze négy óra fel lehet állítani.

A tömeggyártást hamarosan megkezdik. Az ENSZ menedékügyi biztosa mártízezer darabot rendelt ezekből a kis épületekből, amit válságövezetekben fognak hasznosítani és amiket az ígéretek szerint már nyáron eljuttatnak a rászorulóknak.

IKEA menedékház
IKEA menedékház
IKEA menedékház
IKEA menedékház
IKEA menedékház
IKEA menedékház
IKEA menedékház
IKEA menedékház
IKEA menedékház
Fotók: IKEA Foundation
Forrás: erdekesvilag.hu